Camping de Gouw logo
Fietsen

fietsen

Onze camping is centraal gelegen in het waterrijke Noord Hollandse landschap en daarom bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie. Op uw fietstochten door het landschap komt u afwisselend boomgaarden, weilanden, tuinbouw en bloembollenvelden tegen.

Als u door de pittoreske lintdorpen zoals onder andere Twisk, Sijbekarspel en Benningbroek rijdt kunt u genieten van de vele authentieke en stijlvol gerestaureerde stolpboerderijen.

U kunt er ook voor kiezen om over de vele dijken te rijden met de daarnaast gelegen ringvaarten waar nog vele oude molens staan die bewaard zijn gebleven uit de tijd van Cornelis Leeghwater die daar toen ook de bekende Noordhollandsche droogmakerijen de Beemster en de Schermer mee droog gemalen heeft.

Maar wat denkt u van een rit over de ± 1000 jarige West-Friesche omringdijk welke voert langs plaatsjes als Kolhorn en het stadje Schagen. Het stadje Medemblik is ook een leuk doel om naar toe te fietsen met de jachthaven en het bakkerijmuseum. De stad Hoorn is op maar 13 km afstand en heeft natuurlijk een rijk VOC verleden waarvan nog veel te zien is in de stad zelf en de musea daar.

U ziet er is voor de fietser veel te zien in onze omgeving en op de camping hebben wij fietsroutes en vele folders van musea en bezienswaardigheden die u op de fiets kunt bezoeken. De routes kunt u natuurlijk ook zelf samenstellen. De camping is gelegen nabij knooppunt 44 van het fietsroute netwerk Noord-Kennemerland en West-Friesland. 

Wij wensen u veel fietsplezier in West-Friesland.